Tre voluminer og deres rum – fra polystyrenkube til flere rum og deres beboere


Warning: file_get_contents(https://www.googleapis.com/youtube/v3/videos?part=snippet,contentDetails&id=Tv8f1ZqFNwg&key=1) [function.file-get-contents]: failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.0 400 Bad Request in /var/www/archim.dk/public_html/wp-content/plugins/youtube-embed/includes/api-access.php on line 99

Warning: file_get_contents(https://www.googleapis.com/youtube/v3/videos?part=snippet,contentDetails&id=frKyf5wB4zM&key=1) [function.file-get-contents]: failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.0 400 Bad Request in /var/www/archim.dk/public_html/wp-content/plugins/youtube-embed/includes/api-access.php on line 99

Dette var 1. semesters afsluttende opgave.
Arkitektens arbejde er kendtegnet ved, at kunstneriske processer og videnskabelige metoder kombineres. Arkitekten holder sammen på det hele – sammenfatter det til et hele, og mere end det: han bringer resultatet videre i en repræsentation, der kan formidles til såvel samarbejdspartnere, som andre, nye, der står udenfor processen.

Opgaven

Det startede som en individuel opgave, hvor vi hver især skulle dele en 15 x 15 x 15 cm polystyrenkube i tre enheder. De tre enheder skulle sammensættes til et samlet volumen, der senere blev til rum. Disse rum skulle tilpasses en kunstner, vi hver især fik udleveret. Efter alle disse krumspring fik vi at vide, at vi skulle arbejde sammen i grupper af 4 personer. Vi skulle få vores fire anlæg til at passe sammen på et plateau på 30 x 30 m.

Den sidste fase af opgaven handlede om kunst og videnskab i en symbiose. 4 personer skulle flytte ind på plateauet: 2 videnskabsfolk og 2 kunstnere. Både udvendige og indvendige rum skulle bearbejdes – individuelt og i fællesskab.

Besvarelse

Vi valgte at lave et samlet anlæg, som alle 4 personer kunne drage nytte af. Herunder vises den 10 min. lange film, der blev lavet efterfølgende. Den viser stemninger i udvalgte rum, og den giver et godt overblik over stedet. Filmen var en del af opgaven og skal give den udenforstående en fuldstændig og afklaret forståelse af, hvordan det hele hænger sammen.

Som et led i besvarelsen skulle der produceres en 1 min lang film. Ikke en trailer, ikke en dokumentar, og slet ikke en spillefilm. Den skulle være en værk uden begyndelse og slutning, altså cyklisk.

Skriv et svar

Why ask?