Hesteudlejning på Hven

2. semesters afsluttende opgave.

Formålet var at lære, hvordan man placerer en bygning på et sted, i en bymæssig eller landskabelig kontekst med baggrund i den viden, der tilegnes i registreringsfasen.

Opgaven

På Hven kan man leje cykler, men dette skal udvides med en hesteudlejning. Opgaven bestod som det første i at udvikle et forslag til selve bygningen, hvorfra hestene udlejes. Det var en gruppeopgave helt fra starten, så alt skulle diskuteres med de tre andre. Forventninger, idéer og tanker skulle fremlægges og forenes, så alle ville føle, at de havde part i projektet. Der skulle laves registreringer og analyser for at finde frem til, hvilken grund der ville være bedst til det specifikke projekt. Vi besøgte øen adskillige gange, og når man har været der bare to dage, har man set alt og kan finde rundt uden besvær. Udlejningen skulle bestå af fire bygninger – én til hvert gruppemedlem. En stald, en lade, et udlejningskontor og et forvalterhus. Jeg stod for laden.

Besvarelse

Vi valgte den mest centrale grund til hesteudlejningen, for at blive en del af byen og fordi der kommer mange mennesker forbi her. Det var det oplagte sted for os. Stedet lagde op til at man fokuserede på udsigt og udkig gennem bebyggelsen, og da grunden var placeret direkte over for byens samlingsplads, skabte vi kontakt til den gennem arkitekturen og ved at have hestene til at gå helt ud til vejen. Vi byggede på en hjørnegrund og havde fokus på at invitere gæster indenfor. Vi ønskede følelsen af at besøge en gammel gård, hvor man ikke ved, hvad der sker om næste hjørne, men med et moderne udtryk. Dette blev opnået ved en ny brug af oprindelige og lokale materialer. I laden var fokus på optimal indretning, for at lette den daglige arbejdsgang. Der var naturlig ventilation for at holde høet tørt, og det var placeret således, at det samtidig isolerede sadelrummet. Alle bygninger var tæt forbundet, og hele gården er lavet i tæt samarbejde med gruppen, så selvom jeg står for laden, har alle deltaget i alt.

Skriv et svar

Why ask?