Geografens landsted

 

 

 

 

Efter opgaven “Tre voluminer og deres rum – fra polystyrenkube til flere rum og deres beboere” var vi på SketchUp kursus.

Opgaven:

Plateauets beboere har fået en enestående mulighed for at komme lidt væk. Vi kender ikke stedet, men har fået at vide, at det ligger ved vandet på et meget fladt område uden høj bevoksning.
Der er tale om et lille landsted på størrelse med det shelter, der blev udviklet på opgaven “Et shelter til en cyklist i Perpignan“.

Landstedet skal være bestående af et massiv på 4-6 kvm, en læskærm og en overdækning af et udeareal. Ingen møbler; seng, stol og bord formgives som en del af massivet eller en læskærm og /eller overdækning.

Opgaven skulle løses som et led i et kursus, og blev derfor ikke bedømt på sin arkitektoniske værdi. Kurset gav kompetencer i SketchUp, og hvordan man kan bruge analoge og digitale tegninger sammen. Det var også det første kursus, der beskæftigede sig med renderinger og deres efterfølgende bearbejdning, så de nedenstående billeder er rent faktisk mine første renderinger – nogensinde!

Besvarelse:

Geografen er blevet træt af det tætte samarbejde med de andre på plateauet. Han er træt den konstante strøm af mennesker og den evindelige støj. Han har brug for et lille sted til fordybelse. Et sted hvor han kan være helt sig selv, og hvor han kan kigge på himlen og horisonten.

Min tanke var at skabe en helt simpelt bygning, der kunne noget. Ubeboet er den helt anonym; vejrbestandig og solid, men år den er beboet, er den meget fleksibel; åbner sig op og giver plads til liv.

Det perfekte landsted for en hårdtarbejdende mand med behov et roligt og fleksibelt sted at koble af.

Skriv et svar

Why ask?