En tegneopgave i Portugal

På vores studietur til Portugal var vi så heldige at have en tegnelærer med. Det betød, at vi fik mange opgaver, hvor vi skulle prøve at indfange byens stemning (eller lign.) i et billede. Vi arbejdede med mange forskellige materialer og tegneredskaber, men der var specielt fokus på akvarellen. Jeg har her valgt at vise jer de to akvareller, der bedst fortæller en historie, om det sted, de er lavet.

Opgaven

Søndag eftermiddag i byen ved havet.

En tur gennem byen med street view viser tætte gader, hvide og farvede huse, platantræer og blåt vand. Cascais er udflugtsmål for Lissabons borgere på sommerdage, når byen bliver for varm og tæt. Den stemning – af søndagsfri ved havet – vil vi forsøge at fastholde i tegninger.

Der skulle fremstilles fire billeder:

  1. Et farvet hus
  2. En gade eller torv med platantræer
  3. Det blå vand
  4. En søndagsstemning

Besvarelse

Vi fandt en solrig plet i en lille baggård.
Søndagsstemning

Vi fandt en solrig plet i en lille baggård, hvor bilerne holdt siesta. Der var helt stille, kun afbrudt af den lystige summen af sommerens insekter, og portugisisk latter fra omkringliggende huse. Ingen havde planer eller gøremål – der var rigtig søndagsstemning blandt de lokale.

Et farvet jsi
Et farvet hus

De karakteristiske blå skodder var slået op, så forsommerens dagslys og lune luft kunne slippe ind. Den sarte gule mur stod i skarp kontrast til skodderne, og sammen med det røde tegltag skabte det en idyllisk forestilling om et sydlandsk paradis.

Se også fotografier og fotoopgave 1 og 2 fra Portugal.

 

søndagsstemning_foto

blå skodder_foto

Skriv et svar

Why ask?